Moottoripyöräkortti
(A-luokan ajokortti)

Lilliputin A-kurssilla opiskelet SMOK auktorisoidun ammattilaisen kanssa, jolla on liikenneopettajan erikoisammattitutkinto. Opettajasi omaa vankan kokemuksen opetustyöstä kaksipyöräisten parissa ja on aktiivinen moottoripyöräilyn harrastaja


A luokan ajokortti

- 4 teoriatuntia (á 45 min). Jos sinulla on jo ajokortti, pakollisia teoriatunteja ei ole
- 5 ajotuntia (á 50 min)
- sähköinen oppimateriaali
- sekä tarvittavat autokoulupalvelut kuin myös prätkän käyttöoikeus käsittely - ja ajokokeessa ja ajovarusteet päästä varpaisiin harjoittelun ja kokeiden ajaksi.

Kurssin teoria- ja ajotunnit voit aloittaa 23,5 vuotiaana. Kannattavaa ilmoittautua kurssille ajoissa (mahdollisesti jo talvella, näin pääsemme keskittymään ajo-opetukseen heti lumien kadottua.) Ajokorttilupahakemus kannattaa tehdä sähköisenä www.traficom.fi sivustolla omilla pankkitunnuksilla. Kuljettajatutkinnon teoriakokeen voit suorittaa aikaisintaan 23v 11kk ikäisenä sekä käsittely- ja ajokokeen 24-vuotta täytettyäsi.


KOROTUS A2 KORTISTA 2V. KOKEMUKSELLA ILMAN TUTKINTOA:


- 2 teoriatuntia (á 45 min)

- 5 ajotuntia (á 50 min)

Kurssin teoria- ja ajotunnit voit aloittaa 19,5 vuotiaana edellyttäen, että A2-ajokortin myöntämisestä on kulunut vähintään 1,5 vuotta.

Opetuksen käytyäsi saat meiltä opetustodistuksen, jota käyt esittämässä Ajovarmalle samalla kun haet korttiluokkasi korotusta (vähintään 2 vuotta voimassa ollut A2-kortti ja 20-vuotta ikää).VAIHTOEHTOISESTI VOIT KOROTTAA A2 KORTISTA MYÖS TUTKINNON KAUTTA:


- teoriakoe
- 1 ajotunti
- käsittely- ja ajokoe


Katso: Hinnasto


Ajo-oikeus:

• Ikävaatimus 24 vuotta tai 20 vuotta, jos henkilöllä ollut A2-luokan ajokortti kahden vuoden ajan.