Henkilöauto B-kurssi

Kurssivaihtoehdot

Autokoulumme tarjoaa 3 erilaista henkilöauton B-kurssia: B-Simulaattori-, B-perus- sekä B-Luxus-kurssia. Näistä vaihtoehdoista löydät itsellesi varmasti sopivan kokonaisuuden. Valitsemastasi kurssista huolimatta lisä-ajotunteja on aina tarjolla hintaan 80€/ajotunti (á 50min).

Voit myös halutessasi ajaa minkä tahansa kurssin täysin automaattivaihteisella autolla. Tällöin ajokorttiisi tulee merkintä automaattivaihteista, jolloin voit ajaa vain automaattivaihteista autoa. Lilliputissa sekä manuaali- että automaattivaihteinen kurssi on ympäristöystävällinen valinta, sillä automaatti Volvomme on muutettu eFlexFuel asennussarjan ansiosta etanolikäyttöiseksi autoksi ja manuaalivaihteinen Volkswagenimme kulkee bio-etanolilla!

B-simulaattorikurssi sopii sinulle, jolla on jo pohjalla aiempi ajokortti (esim. mopo tai A1/A2/A) ja omaat jo reilusti kokemusta liikenteestä ja olet jo kokeillut autolla ajamista suljetulla alueella.

B-peruskurssi sopii sinulle, jolla on jo pohjalla aiempi ajokortti (esim. mopo tai A1/A2/A) TAI olet jo hieman kokeillut autolla ajamista suljetulla alueella.

B-luxuskurssi sopii sinulle, jolla ei ole pohjalla aiempaa ajokorttia eikä vielä kokemusta auton käsittelystä.


Itseopiskelu

Saat netistä löytyvän oppimateriaalisi tunnukset, kun olet ilmoittautunut ja sihteerimme on vahvistanut ilmoittautumisesi. Voit myös tulla autokoululle moikkaamaan meitä ja allekirjoittamaan opetussopimuksen (alle 18-vuotiaalta huoltajan allekirjoitus).

Ilmoittautumisen jälkeen kannattaa ajokorttilupa hakea sähköisesti Traficom:in nettipalvelun kautta (www.traficom.fi). Sähköinen lupa maksaa 24€. Voit tehdä lupahakemuksen myös Ajovarman palvelutiskillä hintaan 39€.


Oppimateriaaliin sisältyy:

•sähköinen oppikirja sekä teoriakoeharjoitusohjelman tunnukset


Teoriaopetus

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi kaikki teoriatunnit suoritetaan verkkoteoriatunteina. Jatkossa voit aloittaa joka ma ilta klo 17:00. Aloitukseen kuuluu teoriatunti EAS1. Jäljelle jäävien teoriatuntien aikataulu selviää aloitus tunnilla (EAS 2-4 sekä RTK1 – RTK4). Teoriaopetusta on yhteensä 8 tuntia (á 45 min). Jos sinulla on jo aikaisempi ajokortti, EAS 1-4 tunteja ei tarvitse käydä. Suosittelemme myös kortillisille tuntia EAS 1, jossa saat ohjeita autokoulun etenemiseen sekä käytännön asioihin.

EAS=ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus, kutsutaan myös TK koulutus=turvallisuus koulutus

RTK=riskientunnistamiskoulutus

Lilliputissa voit suorittaa teoriatunnit myös nettitunteina suomeksi ja englanniksi. Korona aikana nettiteoriat ovat ilmaisia.

B-perus kurssi henkilöautolla

Ajotunnit voit aloittaa maksettuasi kurssin 1. maksuerän. Loput 3 maksuerää erääntyvät ajotuntien edistyessä.

Henkilöautokurssi sisältää minimiopetusmäärän 10 ajotuntia (à 50 min.) Myös riskienhallintakurssi kuuluu B henkilöautokurssiin. Riskienhallintakurssiin sisältyy 2 ajotuntia autolla, sekä liukas- ja pimeänajo simulaattorilla. Voit halutessasi suorittaa liukkaanajon harjoittelun lisämaksusta ajoharjoitteluradalla henkilöautolla (123€).

Ajokortin saatuasi sinun ei tarvitse enää käydä jatkovaiheita.

B kurssin ja ajokokeen voit suorittaa myös automaattivaihteisella autolla. Tällöin ajokorttiisi tulee merkintä automaattivaihteista, jolloin voit ajaa vain automaattivaihteista autoa.

Ajotunnit voit suorittaa suomeksi tai englanniksi.


B-Luxus kurssi autolla

Ajotunnit voit aloittaa maksettuasi kurssin 1. maksuerän. Loput 3 maksuerää erääntyvät ajotuntien edistyessä.

B-Luxus kurssi sisältää 15 ajotuntia (á 50min.) henkilöautolla ja 2 ajotuntia simulaattorilla. Myös riskienhallintakurssi sisältyy B-Luxus kurssiin. Riskienhallintakurssiin sisältyy 2 ajotuntia autolla, sekä liukas- ja pimeänajo simulaattorilla. Voit halutessasi suorittaa liukkaanajon harjoittelun lisämaksusta ajoharjoitteluradalla henkilöautolla (123€). Luxus-kurssi sisältää rajattoman simulaattorin käyttöoikeuden.


B kurssin ja ajokokeen voit suorittaa myös automaattivaihteisella autolla. Tällöin ajokorttiisi tulee merkintä automaattivaihteista , jolloin voit ajaa vain automaattivaihteista autoa.

B-kurssi simulaattorilla

Simulaattorikurssi sisältää 7 ajotuntia henkilöautolla ja 7 ajotuntia simulaattorilla. Myös pimeänajo sekä liukkaanajo suoritetaan simulaattorilla.

Minimiopetusmäärä sisältää riskienhallinnan, joten ajokortin saatuasi sinun ei tarvitse enää käydä jatkovaiheita.

Ajotunnit voit suorittaa suomeksi tai englanniksi.

Simulaattorikurssin voit suorittaa myös automaattivaihteisella simulaattorilla ja autolla.

Ajokokeet muuttuivat haastavammiksi 1.7.2018 joten varauduthan ylimääräisiin ajotunteihin. Asiasta voit neuvotella opettajasi kanssa. Muutama lisäajotunti luo tukevamman pohjan ajamiselle niin kokeessa kuin kokeen jälkeenkin.
Ajotunnit ajetaan arkisin klo 7 – 19 välillä


Kurssin kesto

Kurssin tavoitteellinen kesto on n. 1 - 5 kuukautta.


Katso: /hinnasto