Henkilöauto B-kurssi

Itseopiskelu

Saat netistä löytyvän oppimateriaalisi tunnukset, kun olet ilmoittautunut ja sihteerimme on vahvistanut ilmoittautumisesi. Voit myös tulla autokoululle moikkaamaan meitä ja allekirjoittamaan opetussopimuksen (alle 18-vuotiaalta huoltajan allekirjoitus).

Ilmoittautumisen jälkeen kannattaa ajokorttilupa hakea sähköisesti Traficom:in nettipalvelun kautta (www.traficom.fi). Sähköinen lupa maksaa 22€. Voit tehdä lupahakemuksen myös Ajovarman palvelutiskillä (37€).


Oppimateriaaliin sisältyy:

•sähköinen oppikirja, sekä teoriakoeharjoitusohjelman tunnukset


Teoriaopetus

B - kurssin voit aloittaa joka ma ilta klo 17:00. Aloitukseen kuuluu teoriatunti EAS1. Jäljelle jäävien teoriatuntien aikataulu selviää aloitus tunnilla (EAS 2-4 sekä RTK1 – RTK4). Teoriaopetusta on yhteensä 8 tuntia (á 45 min). Jos sinulla on jo aikaisempi ajokortti, EAS 1-4 tunteja ei tarvitse käydä. Suosittelemme myös kortillisille tuntia EAS 1, jossa saat ohjeita autokoulun etenemiseen sekä käytännön asioihin.

EAS=ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus, kutsutaan myös TK koulutus=turvallisuus koulutus

RTK=riskientunnistamiskoulutus

Lilliputissa voit suorittaa teoriatunnit myös nettitunteina suomeksi ja englanniksi. Korona aikana nettiteoriat ovat ilmaisia.

B-kurssi henkilöautolla

Ajotunnit voit aloittaa maksettuasi kurssin 1. maksuerän. Loput 3 maksuerää erääntyvät ajotuntien edistyessä.

Henkilöautokurssi sisältää minimiopetusmäärän 10 ajotuntia (à 50 min.) Myös riskienhallintakurssi kuuluu B henkilöautokurssiin. Riskienhallintakurssiin sisältyy 2 ajotuntia autolla, sekä liukas- ja pimeänajo simulaattorilla. Voit halutessasi suorittaa liukkaanajon harjoittelun lisämaksusta ajoharjoitteluradalla henkilöautolla (123€).

Ajokortin saatuasi sinun ei tarvitse enää käydä jatkovaiheita.

B kurssin ja ajokokeen voit suorittaa myös automaattivaihteisella autolla. Tällöin ajokorttiisi tulee merkintä automaattivaihteista , jolloin voit ajaa vain automaattivaihteista autoa. Lilliputin automaattikurssi on ympäristöystävällinen vaihtoehto, sillä automaatti Volvomme on muutettu eFlexFuel asennussarjan ansiosta etanolikäyttöiseksi autoksi.

Ajotunnit voit suorittaa suomeksi tai englanniksi.


B-kurssi simulaattorilla

Simulaattorikurssi sisältää 7 ajotuntia henkilöautolla ja 7 ajotuntia simulaattorilla. Myös pimeänajo sekä liukkaanajo suoritetaan simulaattorilla.

Minimiopetusmäärä sisältää riskienhallinnan, joten ajokortin saatuasi sinun ei tarvitse enää käydä jatkovaiheita.

Ajotunnit voit suorittaa suomeksi tai englanniksi.

Simulaattorikurssin voit suorittaa myös automaattivaihteisella simulaattorilla ja autolla.

Ajokokeet muuttuivat haastavammiksi 1.7.2018 joten varauduthan ylimääräisiin ajotunteihin. Asiasta voit neuvotella opettajasi kanssa. Muutama lisäajotunti luo tukevamman pohjan ajamiselle niin kokeessa kuin kokeen jälkeenkin.


Ajotunnit ajetaan arkisin klo 7 – 19 välillä


Kurssin kesto

Kurssin tavoitteellinen kesto on n. 1 - 5 kuukautta.


Katso: /hinnasto