Henkilöauto B-kurssi

Itseopiskelu

Saat netistä löytyvän oppimateriaalisi tunnukset, kun olet ilmoittautunut ja sihteerimme on vahvistanut ilmoittautumisesi. Voit myös tulla autokoululle moikkaamaan meitä ja allekirjoittamaan opetussopimuksen (alle 18-vuotiaalta huoltajan allekirjoitus). Toimitathan 2 valokuvaa ajokorttilupahakemusta varten autokoululle mahdollisimman pian. Autokoululla täytetty ajokorttilupa maksaa 35€. Voit myös itse hakea ajokorttilupaa sähköisesti Traficom:in sivuilta (20€).


Oppimateriaaliin sisältyy:

•sähköinen oppikirja, sekä teoriakoeharjoitusohjelman tunnukset


Teoriaopetus

B - kurssin voit aloittaa joka ma ilta klo 17:00, tai ti aamu klo 09.15. Aloitukseen kuuluu teoriatunti TK1. TK2-4 tuntien aikataulun löydät "ajankohtaista" välilehdeltä. Loput teoriatunnit RK1 – RK4 käyt sujuvasti kerralla 4 oppitunnin jaksoissa. Teoriaopetusta on yhteensä 8 tuntia (á 45 min). Jos sinulla on jo aikaisempi ajokortti, TK 1-4 tunteja ei tarvitse käydä. Suosittelemme myös kortillisille tuntia TK 1, jossa saat ohjeita mm. ajokorttiluvan täyttämiseen sekä muihin käytännön asioihin.

TK=turvallisuuskoulutus, kutsutaan myös EAS koulutus=ensimmäisen ajokortin suorittajan koulutus

RK=riskienhallintakurssi

Lilliputissa voit suorittaa teoriatunnit myös nettitunteina suomeksi ja englanniksi. Nettituntien lisämaksu on 5€/tunti.

B-kurssi henkilöautolla

Oma ajo-opettajasi selviää ensimmäistä ajotuntia varatessa ja ratin taakse pääset halutessasi vaikka heti kurssialoituksen jälkeen maksettuasi kurssin 1. maksuerän.

Henkilöautokurssi sisältää minimiopetusmäärän 14 ajotuntia (à 50 min.), joista 1 on pimeänajo simulaattorilla ja 1 liukkaanajon harjoittelu simulaattorilla. Voit halutessasi suorittaa liukkaanajon harjoittelun lisämaksusta ajoharjoitteluradalla henkilöautolla.

Minimiopetusmäärä sisältää riskienhallinnan, joten ajokortin saatuasi sinun ei tarvitse enää käydä jatkovaiheita.

Ajotunnit voit suorittaa suomeksi tai englanniksi.


B-kurssi simulaattorilla

Simulaattorikurssi sisältää 7 ajotuntia henkilöautolla ja 7 ajotuntia simulaattorilla. Myös pimeänajo sekä liukkaanajo suoritetaan simulaattorilla.

Minimiopetusmäärä sisältää riskienhallinnan, joten ajokortin saatuasi sinun ei tarvitse enää käydä jatkovaiheita.

Ajotunnit voit suorittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Ajokokeet muuttuivat haastavammiksi 1.7.2018 joten varauduthan ylimääräisiin ajotunteihin. Asiasta voit neuvotella opettajasi kanssa. Muutama lisäajotunti luo tukevamman pohjan ajamiselle niin kokeessa kuin kokeen jälkeenkin.


Ajotunnit ajetaan arkisin klo 7 – 19 välillä


Kurssin kesto

Kurssin tavoitteellinen kesto on n. 1 - 5 kuukautta.


Katso: /hinnasto