Henkilöauto B-kurssi

Itseopiskelu

Saat netistä löytyvän oppimateriaalisi tunnukset heti, kun olet ilmoittautunut ja sihteerimme on vahvistanut ilmoittautumisesi. Voit myös tulla autokoululle moikkaamaan meitä ja allekirjoittamaan opetussopimuksen (alle 18-vuotiaalta huoltajan allekirjoitus). Toimita liitteet ajokorttilupaa varten autokoululle mahdollisimman pian.


Oppimateriaaliin sisältyy:

• Netissä olevan itseopiskelumateriaalin (sisältää sähköisen oppikirjan), sekä teoriakoeharjoitusohjelman tunnukset

Teoriaopetus

B - kurssin voit aloittaa joka ma ilta klo 17:00 tai ti aamu klo 09.15. Aloitukseen kuuluu teoriatunti TK1. TK2-4 tuntien aikataulun saat aloitustunnin yhteydessä. Loput teoriatunnit RK1 – RK4 käyt sujuvasti kerralla 4 oppitunnin jaksoissa. Teoriaopetusta on yhteensä 8 tuntia (á 45 min). Jos sinulla on jo aikaisempi ajokortti, TK 1-4 tunteja ei tarvitse käydä. Suosittelemme myös kortillisille tuntia TK 1, jossa saat ohjeita mm. ajokorttiluvan täyttämiseen sekä muihin käytännön asioihin.

Ajotunnit ajetaan arkisin klo 7 – 19 välillä (aamukurssi klo 7 - 15.00)

Oma ajo-opettajasi selviää ensimmäistä ajotuntia varatessa ja ratin taakse pääset halutessasi vaikka heti kurssialoituksen jälkeen maksettuasi kurssin 1. maksuerän.

Kurssi sisältää minimiopetusmäärän 14 ajotuntia (à 50 min.), joista 1 on pimeänajo simulaattorilla ja 1 liukasradalla. Liukasradan suoritamme perinteisin keinoin oikealla autolla ja oikeasti liukkaissa olosuhteissa Kulloon ajoharjoitteluradalla. Minimiopetusmäärä sisältää riskienhallinnan, joten ajokortin saatuasi sinun ei tarvitse enää käydä jatkovaiheita.

Ajokokeet muuttuivat haastavammiksi 1.7.2018 joten varauduthan ylimääräisiin ajotunteihin. Asiasta voit neuvotella opettajasi kanssa. Muutama lisäajotunti luo tukevamman pohjan ajamiselle niin kokeessa kuin kokeen jälkeenkin.

Kurssin kesto

Muistathan toimittaa autokoululle liitteet ajokorttilupaa varten niin sukkelasti kuin mahdollista. Kun lupa on myönnetty, teoriatunnit käyty ja ikää vähintään 17vuotta 11kk pääset teoriakokeeseen. Teoriakokeen läpäistyäsi voimme varata sinulle ajokokeen, joka vaatii vähintään 18 vuotta ikää..

Kurssin tavoitteellinen kesto on n. 1 - 5 kuukautta.

Katso: /hinnasto